Pub0012.htm

הפתרון המושלם להכנת בירה ביתית איכותית

פז יצחקי-וינברגר, 20-Aug-2010

 

 

היום שוב אני מעלה פוסט "לייט": הפעם משהו קצר וחביב שהוא בעצם המלצה לכל חובבי הבירה באשר הם.

אני רוצה להמליץ היום על ה- “Beer Machine”, מוצר נהדר שמאפשר לכם להכין בירה ביתית איכותית במיוחד, כיום אפשר גם לקנות אותו בקלות בישראל.

 

תחשבו רגע, מה הבעיות בקניית בירה איכותית רגילה?

ובכן, קודם כל – אם אתם קונים בירה טובה כמו ויינשטפן, לף, מק-שופ, לה-שופ, הוגרדן וכו' – בארץ יש לכך עלות לא מבוטלת. הבירה אינה זולה.

משלמים בקלות 13 ₪ לבקבוק שמכיל 330 מ"ל של בירה טובה, כלומר עלות של כ-40 ₪ לליטר בירה. וזה אם אתם קונים את הבירה בסופרמרקט – קניתם אותה בפאב עם החברים שלכם? סביר להניח שתשלמו 26 ₪ לבקבוק (80 ₪ לליטר בירה....).

שנית, יש הבדל משמעותי בין טעם של בירה טרייה מהחבית לבין בירה מבקבוק או מחבית בפאב שגם אורך חיי המדף שלה מיועד להיות שונה בהרבה.

שלישית, יש חסרון גדול אם אתם עורכים מסיבה או מארחים כמה אנשים לאירוע קטן – האם תקנו ותסחבו 30 בקבוקים במיוחד בשביל זה?

ואחרון חביב – מה אם מישהו מעוניין לשתות רק חצי ליטר בירה?

 

לדעתי הפתרון הכי טוב (שהוא גם תהליך כיפי, גם גימיק וגם נושא מעניין לשוחח עליו עם האורחים) הוא הכנת בירה ביתית באמצעות ה-Beer Machine.

אגב, המכונה היא גם מתנה מצוינת לכל גבר.

 

המכשיר נראה כך (עם ערכת הביקבוק):

 

בארץ עולה לרכוש את המכשיר כ-650 ₪ בלבד, ויש מעל ל-15 תערובות זמינות לרכישה – כלומר תוכלו להכין בבית לפחות 15 בירות שונות בתכלית, בהתאם לטעמכם האישי. אני ממליץ גם לקנות את ערכת הביקבוק, מאד יעיל לאחסון, להביא למשפחה / חברים / עבודה לטעימה וכיו"ב.

 

כל בישול בירה אורך בין 7 ל-10 ימים (דורש קצת עבודה בהתחלה -  הכנה, איטום, ניקוי וכו', טיפה השגחה במהלך השבוע של ההכנה – בעיקר שחרור לחץ מהמיכל), וזהו – העברה למקרר לשם קירור וצריכה.

 

אני לא ממליץ לאחסן את הבירה לזמן רב – אני ממליץ לשתות את כולה בתוך 14 יום מיום ההכנה שלה, למרות שעל פי ההוראות אפשר לצרוך אותה גם לאחר 3 חודשים.

 

סט שלם שכולל תערובת, פחמן דו חמצני ודסקית למניעת הקצפה (מתאים להכנת 10 ליטר בירה) עולה כ-85 ₪, כלומר עלות של 8.5 ₪ לליטר בלבד!

שימו לב שהחומרים טבעיים – אני ממליץ לא להשתמש במי ברז אלא להשתמש תמיד במים מינראליים (אני תמיד שם סן בנדטו) – זה אמנם מוסיף עלות של עוד כ-2 ₪ לליטר, אבל בהחלט שווה את זה ומורגש בטעם הסופי – עדיין זו אופציה זולה מאד שעולה רק 10.5 ₪ לליטר!

 

בקיצור – Beer Machine – מומלץ מאד.

 

שילוב של חוויה, של בירה טובה, ובסופו של דבר אחרי כמה וכמה בישולי בירה זה אפילו מתחיל להשתלם כלכלית.